Moskou: Romanov Edition

1. Het verhaal achter de Romanov Pursuit

De koninklijke familie van Nicolaas Romanov II bestond uit zijn vrouw Alexandra, zijn vier dochters Olga, Tatjana, Maria en Anastasia èn zijn enige zoon, Aleksej.

Op 14 maart 1917 kwam er een einde aan de zeshonderdjarige regeerperiode van de Tsaren toen Nicolaas Romanov II gedwongen afstand moest doen van zijn troon. Een groot deel van de bevolking hield hem verantwoordelijk voor de ontstane ellende tijdens de Eerste Wereldoorlog. De gehele familie werd onder huisarrest geplaatst in Tsarskoje Selo (“Tsarendorp”), dat net ten zuiden van St. Petersburg ligt.

In de nacht van 16 op 17 juli 1917 werden Nicolaas Romanov II, zijn gezin en bedienden (11 personen in totaal) door een vuurpeloton vermoord. Dit tafereel vond plaats in het Ipatiev Huis in Jekaterinenburg. Na veel gesleep werden de lichamen uiteindelijk begraven in een massagraf in het midden van een onverharde weg in een bos.

In 1979 werd het graf gevonden door een bekende TV persoonlijkheid in de Sovjet Unie. Politiek gezien was het niet een goed idee om de vondst te openbaren. Tien jaar later, in de Glasnost periode, werd de ontdekking bekendgemaakt aan de verzamelde pers.

In juli 1991 waren alle gevonden botten eindelijk gereconstrueerd tot… 9 complete skeletten. De twee ontbrekende skeletten behoorden toe aan Aleksej en Anastasia. Als er geen lichamen teruggevonden worden, leidt dit tot speculatie. Aleksej leed aan hemofilie. Of hij een lang leven beschoren was, valt te bezien.

Maar Anastasia… De jongste dochter van de Tsaar. Zou zij hebben kunnen ontsnappen aan de massa-executie? Zou de koninklijke bloedlijn dan toch voortgezet zijn?

2. The Game: Romanov Pursuit

Deze onvergetelijke Pursuit kan in Berlijn, Budapest, Moskou, Kiev en St. Petersburg gespeeld worden. U herbeleeft de legendarische Romanov dynastie en bezoekt alle relevante plaatsen. Een indrukwekkende, zeer educatieve tocht door de recente geschiedenis zal uw deel zijn. De vragen die u op de Blackberry zult ontvangen, staan geheel in het teken van de befaamde Romanovs. Natuurlijk voorzien we u voortdurend van achtergrondinformatie en belangrijke feiten.

3. Game-details

  • Duur: 4-5 uur
  • Live-gameplay
  • Inclusief alle team-Blackberry’s
  • Inclusief: citymaps & uitgebreide speluitleg
  • Live-helpdesk
4. Tarief
  • € 650 setup + € 24,95 per deelnemer
5. Optioneel
  • Urban Video & downloadservice: € 150 setup + € 7,00 per deelnemer (meerprijs)
  • Romanov Pursuit in Berlijn, Budapest, Kiev of St. Petersburg, hetzelfde tarief
  • The Romanov Game – het ultieme spel (link), tarief op aanvraag
6. Boeken

Terug naar Special Editions (link)

Advertenties

%d bloggers liken dit: